DEN MOBILE OPTIKERKLINIKLouis Nielsen har etableret en mobil optikerklinik i Tanzania. Den kører flere gange om året ud på ekspeditioner i forskellige egne af Tanzania.

Med på turene er hver gang højt kvalificerede optikere og optikerassistenter fra Louis Nielsen. De er udstyret med højteknologisk, bærbart synsprøveudstyr og kan derfor foretage et stort antal synsprøver i løbet af en arbejdsdag. Brillebussen er naturligvis også lastet med gode genbrugsbriller og nye briller.


Samarbejde med sundhedsklinikker

Louis Nielsen arbejder sammen med Sundhedsministeriet i Tanzania om projektet, og arbejdet foregår på sundhedsklinikker, hvor befolkningen ikke har adgang til en optiker, og hvor mange heller ikke har råd til at få hjælp med synet. På sundhedsklinikkerne bliver der på forhånd reklameret med, hvornår den mobile optikerklinik kommer på besøg.

Louis Nielsen arbejder løbende på at oplyse om og uddanne personalet på sundhedsklinikkerne i emner, der har at gøre med syn og øjensundhed. Det betyder, at de lokale sundhedsklinikker kan udvide deres tilbud med optikerservice, når den mobile optikerklinik kommer på besøg, samtidig med at personalet får øget kendskabet til øjensundhed.

Tracking-system

Louis Nielsen vision er, at den mobile optikerklinik skal formidle hjælp så direkte fra folk til folk som muligt. Derfor er der lavet et tracking-system, der gør det muligt at følge briller hele vejen gennem systemet, fra en genbrugsbrille bliver indleveret af en donor i Danmark, til den bliver udleveret til en modtager i Tanzania.

Hver gang der udleveres en brille i Tanzania, bliver der taget et foto af modtageren samtidig med, at modtagerens navn m.v. registreres.

Disse fotos og oplysninger bliver uploadet på projektets hjemmeside, tanzania.louisnielsen.dk, sammen med oplysninger om brilledonoren. Når det er sket, får brilledonoren en sms eller mail med besked om, at brillen er udleveret, og at det nu er muligt at se på hjemmesiden, hvem modtageren er.Brillerne

De briller, der uddeles i Tanzania, består for en stor dels vedkommende af gode genbrugsbriller, donoret af hjælpsomme danskere via Louis Nielsens butikker over hele Danmark.

Mange af de indsamlede briller har rigtig gode stel samtidig med, at de har nogle forholdsvis almindelige styrker i glassene. Disse briller ryger direkte fra Danmark og ned til brillebussen i Tanzania.

Andre briller har måske et rigtig godt stel, men nogle glas med så specielle styrker, at det er ret usandsynligt, at det nogensinde vil lykkes at finde en person i Tanzania, som kan bruge netop disse styrker. Disse briller kommer såvidt muligt også til ære og værdighed ved, at de oprindelige glas fjernes og erstattes med nye glas i standardstyrker. I enkelte tilfælde kan det være sådan, at både stel og glas er af sådan en karakter, at det desværre ikke er muligt at finde en modtager i Tanzania.
 

Hav tålmodighed

Louis Nielsen kan derfor heller ikke love, at alle donerede briller kommer på hjemmesiden, og der kan ligeledes gå lang tid, fra man har doneret en brille, til den kommer på hjemmesiden. Det skyldes, at nogle briller har så specielle styrker, at det vil vare lang tid –eller i sjældne tilfælde være umuligt - at finde en egnet modtager.

Men Louis Nielsengør alt for at få mest mulig nytte ud af alle gode bidrag til projektet.
 
Louis Nielsen giver også et stort antal nye briller til projektet.

Tip en ven
Se video om arbejdet i Tanzania
Se filmen
Tilmeld nyhedsbrev


Del os på Facebook